2016-12-07

Maistas – TOP 5 keisčiausi maisto derinukai

Top filmų 5-ukas, top knygų, kurios pakeis jūsų gyvenimą, 10-tukas , savaitės dainų top 10… Mūsų monotoniškoje kasdienybėje reitingavimas tikrai paplitęs ir suskirstyti į geriausius, nuostabiausius, puikiausius ir kitus -iausius, ko gero, galima beveik viską. Kodėl nepasvarsčius, kokios yra patogiausios miegojimo pozos arba geriausia stovėjimo pozicija pilname žmonių troileibuse? Įdomu? Gali būti dar įdomiau ir… skaniau! Ar pagalvojote, kad kažkokia žmogiška būtybė, vaikščiojanti ta pačia žeme, galėtų valgyti burokėlius su šokoladu? Arba užsigerti kavą arbata? Atrodo, keista, neskanu, tačiau yra tokių, kurie tai mėgsta. Taigi aptarkime top maisto derinius, kurie, daugelio manymu, tarpusavyje kaip priešai, bet, vis dėlto, kai kurių žmonių vartojami su pasigardžiavimu.

ledaiO kur vanduo?!

Aš manau, kad buvau pavyzdingas vaikas, nes neturėjau bėdų mitybos srityje. Mėgau ne tik kas saldu ir nesveika – niekada neatsisakydavau sriubos, valgydavau be jokių mamos įkalbinėjimų. Kaip ir daugelis tėvelių, ji teigdavo, kad reikia daugiau skysčių vartoti, sriubytė sveika mano skrandukui ir t.t. Tačiau šį patiekalą valgydavau tik su viena išlyga – jei galėsiu užsigerti vandeniu. Ir ką jūs manot? Šeima apsiprato su keistu mano įpročiu ir, valgant sriubą, šalia visada stovėdavo stiklinė vandens.

Asta

Pieniška kasdienybė

keksiukas

Su vaikinu draugauju jau šešerius metus. Manau, toks laiko tarpas atskleidžia įvairiausius partnerio charakterio bei gyvenimo būdo ypatumus, mityba – ne išimtis. Jis gan valgus vaikinas, patenkintas mano gaminamu maistu, nėra išrankus. Vis dėlto pastebėjau itin keistą fenomeną – jis viską užsigeria pienu! Anksčiau neatkreipiau dėmesio, tačiau, laikui bėgant, supratau, jog pienas jam tarsi vanduo. Jis juo užsigeria (jei tik yra tokia galimybė) beveik viską, ką valgo: mėsos patiekalus, makaronus, bulves, žuvį, torto kąsnį. Liūdna, kai pieno nėra, tada mylimąjį maistas ne taip jau ir džiugina… Bijau, jog ateityje teks įsigyti karvę…

Laura

picaKaimiškas delikatesas

Mano senelis, kaip ir dauguma kaime gyvenančių žmonių, neatsisako šiek tiek riebesnio maisto. Atrodo, normalu, įprasta – sava kaimiška grietinė, pienas, kartais kąsnis lašinukų. Nestebindavo, kad lėkštėje daugiau spirgučių arba grietinės, storesnis sviesto sluoksnis ant duonos riekės. Tačiau siurprizas buvo sviestas, tepamas ant pomidoro! Nusipurtydavau kiekvieną sykį matydama… Sviestas ir pomidorai? Kodėl? O senelis man atšaudavo: „Kuo riebiau, tuo skaniau.“

Samanta

 

 

Cepelinai – egzotikablynai

Cepelinai – nacionalinis lietuvių patiekalas. Tradiciškai valgomi su mėsa ir spirgučių padažu, kiti renkasi varškės įdarą. Šios kombinacijos yra puikiai žinomos ir gaminamos šeimininkių. Pati cepelinų kitaip neįsivaizduoju, kaip tik su mėsyte ir spirgučiais. Štai mano draugė galvoja priešingai. Ji didžkukulius renkasi tik su varške, tačiau keisčiausias ingredientas – uogienės padažas. Sakyčiau, kad tai kažkoks saldus desertas, kurio skonis, spėju, turėtų būti labai specifinis. Mano galva, toks derinukas pykstasi tarpusavyje, o galbūt aš tik prasta gurmanė…

Rūta

O kam kepti…spurga

Aš esu mėsos šalininkė – sunku būtų atsisakyti šio gėrio. Ypač laukiu gerų orų, kada lauke kepame šašlykus. Šis gardumynas mano sąraše pirmoje vietoje. Nuodėmingo šašlykų skonio paslaptis yra marinatas. Tikriausiai taip manau ne aš viena. Jis daugelio gaminamas ir renkamas itin kruopščiai. Aš labai mėgstu šašlykų sūrymą, man taip skanu, jog galiu jį valgyti net su žalia mėsa. Marinatas ir mėsytė – dievų maistas! Ir nesvarbu – kepta, nekepta… Tik neapsisprendžiu, ką aš vis dėlto labiau myliu – šašlykus ar tą stebuklingąjį marinatą.

Samantytė

Parengė: Monika Poškutė